Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση μαθητών

Η ενέργεια, καθώς και η  διαχείριση και εξοικονόμησή της αποτέλεσαν θεματικές ενότητες που επεξεργαστήκαμε το τελευταίο διάστημα στο σχολείο μας στο πλαίσιο σχετικού περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά με τίτλο "Σκέφτομαι και συνειδητοποιώ, πως μπορώ να εξοικονομώ". 
Στις σχετικές δράσεις περιλαμβάνεται και η επίσκεψη γονέα του σχολείου μας, κ. Αλυσσανδράκη Άγγελου και κ. Αλυσσανδράκη Αλέξανδρου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών/ριών σε θέματα περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, παρουσίασαν σχετικά βίντεο και ψηφιακό υλικό με θέματα όπως  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που υπάρχουν γύρω μας  (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, γεωθερμική), τρόπους ορθής διαχείρισής τους από τον άνθρωπο αλλά και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λαθεμένη χρήση και υπερκατανάλωσή τους. Η πολύ προσεγμένη παρουσίαση από τους ομιλητές μας που επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας στάθηκε η αφορμή για προβληματισμό, συζήτηση μεταξύ μαθητών και ιδίων.
Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές μας για την  προσεγμένη παρουσίασή τους, που ενθουσίασε και άφησε το αποτύπωμά της όχι μόνο στους μαθητές αλλά και στο διδακτικό προσωπικό, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την περιβαλλοντική μας ευθύνη και συνέπεια ως μικροί-μεγάλοι,ενεργοί πολίτες.

σύνθημά μας: Χαμογελάστε.....ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ στον  κόσμο μας....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου